Ledning

Ledning

Elizabeth Elting
Elizabeth Elting
Co-CEO

Liz Elting var med och grundade TransPerfect 1992. Idag är TransPerfect världens största privatägda leverantör av språk- och affärslösningar. Huvudkontoret ligger i New York och företaget har över 4 000 anställda på fler än 90 kontor runt om i världen. Liz Elting har vunnit flera utmärkelser för sitt enastående entreprenörskap och fokus på att utveckla kvinnliga företagsledare. Utmärkelserna omfattar: Vi har mottagit Working Womans ”Entrepreneurial Excellence Award” för vår utmärkta kundtjänst, Ernst and Youngs ”Entrepreneur of the Year” Award, American Express-Entrepreneur Magazines ”Woman of the Year Award”, ”Distinguished Alumnae Award” från NYU Stern's Women in Business, ”Women Worth Watching Award” från Diversity Journal, och senast, ”Women of Power & Influence Awards” av National Organization for Women.

Elting har omnämnts i flera böcker, bland annat i ”American Dream: Interviews with Industry-Leading Professionals” av Jason Navallo, i New York Times bästsäljare ”Succeed by Your Own Terms” (McGraw-Hill), i ”Leadership Secrets of the World’s Most Successful CEOs” (Dearborn Trade Publishing) och i ”Straight Talk About Starting and Growing Your Business” (McGraw-Hill). Hon syns regelbundet i media, bland annat i The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, O (The Oprah Magazine), The Financial Times, Reader’s DigestHuffington Post, och Crain’s New York Business.

Tack vare Eltings åtagande och vision har TransPerfect blivit utvald till att motta Inc. 5000 Award, fått utmärkelse till Deloitte Technology Fast 500 sex gånger och mottagit flera Stevie Awards, inklusive ”Company of the Year” och ”Fastest Growing Tech Company of the Year” 2016. Crain’s New York Business har utsett TransPerfect till ett av de största privatägda företagen elva år i rad, och ett av de största kvinnligt ägda företagen tio gånger om. Företaget vann även 2015 års SmartCEO Corporate Culture Awards och utnämndes till Internet Marketing Associations ”Best Translation Solution” vid IMPACT15-mötet. TransPerfect har också utsetts till ett av de snabbast växande kvinnoägda/kvinnoledda företagen i Nordamerika av Entrepreneur och Women President’s Organisation.

Elting är med i Trinity College Board of Trustees och är en regelbunden talare både på NYU och Columbia Business Schools. Hon är Founding Ambassador för American Heart Associations Circle of Red, medlem i den rådgivande styrelsen för Enterprising Women och medlem i Women Presidents’ Organizations Zenith Group.

Liz Elting har en MBA i Finance och International Business från The Stern School of Business vid New York University och en BA i Modern Languages and Literatures från Trinity College i Hartford, CT.

 

 
Phil Shawe
Phil Shawe
Co-CEO

Phil Shawe var med och grundade TransPerfect 1992. Idag är TransPerfect en global företagsgrupp och världens största privatägda leverantör av språk- och affärstjänster. Phil Shawe leder den dagliga driften och verksamheten i företaget, med huvudkontor i New York City.

Under hans ledning har TransPerfect erhållit många priser och utmärkelser. Företaget har ärats av Inc. sju gånger. 5000 Award samt Deloitte Technology Fast 500 hela sex gånger och har erhållit flera Stevie Awards för sin försäljning och kundtjänst. Crain’s New York Business har utsett TransPerfect till ett av de största privatägda företagen och ett av de största kvinnligt ägda företagen nio år i rad. TransPerfect har också utsetts tre gånger till ett av de snabbast växande kvinnoägda och kvinnoledda företagen i Nordamerika av Entrepreneur och Women Presidents’ Organisation.

År 2008 erhöll han det prestigefyllda ”40 Under 40 list” av Crain’s New York Business. Phil Shawe har varit talare vid New York University och Columbia University och är medlem i Association for a Better New York (ABNY). Han arbetade tidigare som finansanalytiker vid Chemical Bank och som Global Custody Consultant på Merrill Lynch, innan han startade sin karriär inom språktjänstebranschen. Han har en MBA i ekonomi och internationell handel från New York University Stern School of Business, och han fick sin BS från University of Florida med ekonomi, marknadsföring och riskhantering som sina tre huvudämnen.

 

Mark Peeler
Vice President of Quality Assurance, Compliance, and Standardization

Mark Peeler styr alla funktioner som har att göra med kvalitetssäkring och efterlevnad, en roll som innefattar att skapa, upprätta och införa processer som underlättar kontinuerlig förbättring samt att säkerställa global standardisering av alla förfaranden och policyer. Han leder också speciella projektteam som fokuserar på initiativ som syftar till att förbättra företagets effektivitet, tekniska utnyttjande och globala anpassning av centrala områden såsom utbildning och utveckling. Han har spelat en central roll i implementeringen av det ISO 9001- och EN 15038-certifierade kvalitetshanteringssystemet för TransPerfect. Mark Peeler, tidigare Vice President för Global Production, drar nytta av sin omfattande erfarenhet av att leda företagets produktion över hela världen i mer än ett decennium. Han har en BA från Duke University, där han läste engelska, historia och statsvetenskap som sina tre huvudämnen.

 

Jin Lee
Vice President för Global Production

Jin Lee är Vice President för Global Production på TransPerfect. Jin Lee leder avdelningar för översättning, tolkning och desktop publishing över hela världen. Han har unik erfarenhet av hantering av storskaliga, tekniska projekt på flera språk. Han har sin bas på företagets huvudkontor i New York, där han ansvarar för urval, utbildning, produktivitet och utvärdering av mer än 350 anställda över hela världen. Med språkkunskaper i koreanska och franska, började Jin Lee sin karriär som projektledare på TransPerfect 2003. För sitt enastående ”hands on”-förhållningssätt och sin förmåga att välja ut stora, geografiskt spridda team för arbete med projekt, där sträng överensstämmelse och kvalitetsstandarder måste uppfyllas, befordrades han till Senior Manager på den juridiska avdelningen kort därefter. Under 2007 valdes Jin Lee till att leda vår snabbt växande life sciences-division och spelade en nyckelroll gällande tillväxten i våra största, globala konton. Jin Lee har en BA i Economics från Middlebury College.

 

Kevin Obarski
Senior Vice President of North America

Kevin Obarski, Senior Vice President of North America, började på TransPerfects Atlanta-kontor 2001 som Director of Business Development. På bara några månader hade Kevin Obarski genererat rekordartade intäkter. Hans imponerande försäljningsresultat matchades med en enastående förmåga att motivera och leda andra medarbetare i TransPerfects säljteam. Idag leder han en personalstyrka med regionala chefer, affärsutvecklare och säljare på TransPerfects viktigaste kontor i USA. Innan han kom till TransPerfect var Kevin Obarski Corporate Sales Manager för Cleveland Cavaliers i NBA. Han har en BA från University of Florida med ekonomi och management som sina två huvudämnen.

 

Jessica Eker
Jessica Eker
Senior Vice President

Jessica Eker är Senior Vice President för Global Life Sciences och har jobbat inom TransPerfect sedan 2003. Jessica Eker har framför allt fokuserat på läkemedelsföretag och på ledningen av ett globalt team med cirka 150 säljare både inom och utanför läkemedelsbranschen. Eker har således hjälpt företaget att etablera globala partnerskap med en rad ledande läkemedelsföretag, däribland Johnson & Johnson, Pfizer, Novartis, Bristol-Myers Squibb, Daiichi Sankyo och Merck. Jessica Eker har också ansvarat för utvecklingen av TransPerfects modell för Språklig validering. Hennes artiklar om översättning av kliniska prövningar kan läsas i både Future Pharmaceuticals och EPC (European Pharmaceutical Contractor) Magazine, och hon var talare på den årliga konferensen Drug Information Association (DIA) 2008. Jessica Eker tilldelades ”National VP of Sales of the Year” vid 2010 Stevie Awards for Sales and Customer Service. Hon gick ut som Phi Beta Kappa från Georgetown University i 2001 med en BSLA i spanska, företagsekonomi och italienska.

 

Michael Sank
Vice President of Corporate Development

Michael Sank började på TransPerfect som säljare 1997, när han öppnade kontoret i Los Angeles. Han ledde företagets globala utveckling som Vice President of International Operations. Under denna tid bodde han i London, Paris, Frankfurt och Hongkong samt ledde all försäljning och produktion i Europa och Asien. I sin nuvarande roll sköter Michael Sank partnerskap och andra strategiska satsningar samt företagsförvärv, inklusive företagets sammanslagningar med Crimson, ArchiText, iSP, Overtaal, Quagnito, Iverson, WorldLingo och Yamane. Genom att arbeta tillsammans med ledningen för våra sammanslagningspartners har han bidragit till ökad integration och tillväxt samt att de anställda fortsätter på företagen i större utsträckning. Han har ingått i den rådgivande styrelsen för LocWorld och varit ordförande i Globalization and Localization Association (GALA). Han har en BA, med distinction [väl godkänd] i engelska, från San Diego State University.

 

Roy B. Trujillo
Chief Operating Officer

Chief Operating Officer, Roy B. Trujillo, har varit på TransPerfect sedan 1999, vilket har gett honom betydande erfarenhet inom områden relaterade till behoven hos en snabbt växande företagsgrupp. Innan han började arbeta för TransPerfect var Trujillo ordförande och VD för Leona's Foods, Inc. Under hans tid där var han främst fokuserad på uppgiften att omvandla ett litet regionalt företag till en nationell leverantör av högkvalitativa naturliga livsmedelsprodukter. Produkterna som utvecklades och tillverkades av LFI såldes under företagsägda varumärken liksom de flesta av landets största återförsäljares egna varumärkesprogram. Före sin tid på Leona’s Foods, hade han olika tekniska och administrativa befattningar på IBM, SBC Communications och Chase Investment Services. Han har en MBA i företagsekonomi och entreprenörskap från New York University Stern School of Business och en BS i industriell ekonomi från New Mexico State University.

 

Marc H. Miller
Vice President of Quality Systems
President of TransPerfect Medical Device Solutions

Marc H. Miller är President för TransPerfect Medical Device Solutions och Vice President för TransPerfects kvalitetssystem. TransPerfect Medical Device Solutions är den enda översättningsorganisationen i världen som är ISO 14971-certifierad och innehar certifieringar enligt både ISO 9001 och ISO 13485. Miller arbetade tidigare som Senior Research Associate för strategikonsultföretaget SIAR, där han auktoriserade bedömningar för amerikanska och europeiska medicintekniska företag. Miller har en MBA i marknadsföring från Scottish Business School vid Stirling University, Skottland, och en BA i keltiska språk och litteratur från Harvard University.

 

Mark Hagerty
Chief Technology Officer

Innan Mark Hagerty började på TransPerfect 2003 var han chef för programvaruutveckling på eTranslate, där han ledde utvecklingen av den branschledande GMS-teknologin som senare köptes upp av Translations.com. Dessförinnan arbetade Hagerty åtta år som ledande mjukvaruingenjör och avdelningschef på Adobe Systems, Inc. Hagerty ledde sammanslagningen mellan de interna databaserna och kundtjänstsystem när Adobe förvärvade Aldus 1994. Han var också en av utvecklarna av Adobe Type-On-Call och var en nyckelmedlem i de team som implementerade PeopleSoft och SAP internt. Mark Hagerty har 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling och ansvarar för den tekniska visionen och lösningarna som gör TransPerfect och Translations.com till ledande i branschen. Hagerty har en BS i Mathematics and Industrial Management från Carnegie Mellon University.

 

Matt Hauser
Vice President, Content Solutions

Med mer än tio år inom lokaliserings- och översättningsbranschen har Matt hanterat alla möjliga aspekter av teknisk försäljning och marknadsföring för TransPerfect och Translations.com sedan 2007. Matt Hausers Content Solutions Team arbetar nära hela den globala säljstyrkan i TransPerfects företagsgrupp för att säkerställa att rätt kombination av GlobalLink®-tillämpningar presenteras för både nuvarande och potentiella kunder. Matt spelar också en aktiv roll i hanteringen av teknikuppdrag, han är engagerad i både utveckling och implementering av teknikrelaterade marknadsföringsstrategier och han koordinerar partner- och alliansaktiviteter relaterade till GlobalLink. Matt inledde sin karriär på TransPerfect 1996 med försäljning av företagsdokumentöversättning i sydöstra USA, och arbetade 1999 med lokalisering av webbplatser och försäljning av tekniklösningar på Translations.com. Han är för närvarande baserad i Atlanta, Georgia, och har en BA i engelska från University of Florida.

 

Yu-Kai Ng
Chief Information Officer

Yu-Kai Ng började på TransPerfect 2005. Under hans ledning har TransPerfect framgångsrikt ökat effektiviteten i takt med sin snabba globala expansion, och har effektivt anpassat IT-investeringar till strategiska affärsmål genom hela TransPerfects företagsgrupp. Innan Yu-Kai kom till TransPerfect, startade han en teknisk konsultverksamhet vars kunder inkluderade IBM och Siebel Systems. Han har också haft ledande, tekniska befattningar på Respond.com, Full Circle Software, Puma Technology och Adobe Systems. Yu-Kai har en BA i Computer Science från University of California, Berkeley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stänga-knapp

Företagsgrupp


 
Stänga-knapp

Välj språk


Nord- och Sydamerika Europa Afrika och Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet